Regelmatig een nieuwe expositie

Expositie

Expositie Tina Luchies

De nieuwste expositie die op ons notariskantoor is te bezichtigen, is die van Tina Luchies uit Emmen.

“Ongeveer 22 jaar geleden ben ik begonnen met schilderen met een groep vrouwen en mannen via het cultureel werk in Emmen. Na een aantal jaren wilde ik mij meer gaan verdiepen in het schilderen en lessen gaan nemen. Zo heb ik overal andere technieken geleerd met restmaterialen en zelfs met zand, jute en stofjes. Het abstracte werk ligt mij erg goed en ben me daar meer en meer in gaan specialiseren. Ik werk voornamelijk met acrylverf en mijn werken zijn veelal kleurrijk. Een voorbeeld heb ik niet, het komt uit het niets totdat het naar eigen tevredenheid is voltooid. Het is heel leuk om een expositie te mogen verzorgen.

Wens eenieder dan ook veel kijkplezier.

Mijn naam is Tina Luchies.

Woonachtig in Emmen.

Voor eventueel vragen over mijn werken kunt u mij altijd bellen of mailen.

Voorgaande exposities

Expositie van Henriëtte Kuiper

De vorige expositie die op ons notariskantoor was te bezichtigen, was die van Henriëtte Kuiper. De expositie was zeer divers en bestond onder andere uit etsen, litho’s, schilderijen, tekeningen en diverse beelden. Meer informatie kunt u vinden op haar website.

Expositie Ton Trompert

Daarvoor exposeerde Ton Trompert, voormalig huisarts uit Sleen. In een prachtig boekje met zijn schilderijen voorzien van de bijbehorende teksten, samengesteld door broer Aad Trompert, schrijft hij het volgende

“Na mijn studie geneeskunde in Leiden, werd ik verloskundig actief huisarts te Sleen. Naast mijn drukke werkzaamheden als plattelandsdokter kwam ik nauwelijks aan schilderen toe. Fotografie nam toen tijdelijk de plaats in van mijn creatieve passie, maar later ben ik beide kunstuitingen gaan combineren. Ik heb vaak mijn nieuwe dorp Sleen geschilderd als een gedroomde versie van mijn geïdealiseerde geboorteplaats Noordwijkerhout. Landschap schilderen is mijn passie, later gevolgd door portret en dan ook in aquarel”.

Na zijn pensionering besteedt hij veel tijd aan fotograferen en schilderen. Van het dorp Sleen schilderde hij een prachtig vierluik, voor elk jaargetijde een. Een deel van zijn schilderijen is op dit moment te zien in ons kantoor. Daar hangt ook het portret dat hij maakte van notaris Gea Bijlsma.

Expositie Nelly de Waard

Nelly de Waard werkt op een notariskantoor in Jorwert (Friesland). In haar vrije tijd schildert en fotografeert zij graag. Zij heeft diverse schildercursussen gevolgd, is zelfs toegelaten tot kunstacademie Minerva in Groningen, maar is niet met een opleiding aan de academie begonnen. De studie leek niet te combineren met haar werk en gezin. Zij volgt nu losse cursussen aan de Kunstacademie Friesland.

Eerst waren de onderwerpen veelal de natuur, later haar zoon en momenteel vooral de stad. Een grote stad kent veel levendigheid. Je ziet er allerlei mensen en architectuur en felle naast grauwe kleuren. De ene keer spelen kleuren de hoofdrol, de andere keer de compositie en soms allebei.