Regelmatig een nieuwe expositie

Expositie

Expositie schilderijen van Marijke van Proosdij

Op ons kantoor is momenteel een expositie te bezichtigen van Marijke van Proosdij.

Voorgaande exposities

Expositie Marion Mencke vanaf 2 juni 2023

Marion Mencke vertelt:

“Mijn naam is Marion Mencke en ik exposeer op dit moment in Notariskantoor Oosterhesselen.

Als kind tekende en schilderde ik al heel graag. Dat waren voor mij de leukste lessen op school. Nadat ik mijn onderwijsbevoegdheid had gehaald ging ik cursussen volgen: schilderlessen bij kunstenaar Carl van Beekum in Stadskanaal en verschillende cursussen bij de AKE in Emmen. In 1985 ben ik lid geworden van kunstenaarscollectief Souza. We vormen een creatieve en inspirerende groep. Eén keer in de maand komen we bij elkaar in het AKE-gebouw of op een andere inspirerende locatie. We nodigen regelmatig een gastdocent uit en bespreken samen ons werk.

www.souza-art.nl

In 2004 ontdekte ik het werken met drukinkt in het Grafisch Museum in Groningen. Werken in de stijl van Hendrik Werkman gaf mij nieuwe mogelijkheden om ook abstracter te gaan werken. Ik laat mij graag inspireren door de natuur en vind het ook heerlijk om te experimenteren met materialen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Er bestaan geen grenzen aan creativiteit. Zo zijn ook de educatieve kunstprojecten ontstaan die ik voor het onderwijs ontwikkel. Ze staan beschreven op mijn website.

In 2009 ben ik een tweejarige opleiding ‘Creatieve Communicatie’ in Utrecht gaan volgen. Dat was het moment dat ik het schilderen nog serieuzer ging nemen en me in 2011 als kunstenaar en cultureel ondernemer inschreef bij de Kamer van Koophandel
Wilt u meer informatie over mijn werk, neem dan contact op via
www.marionmencke.nl

A t e l i e r  M a r i o n  M e n c k e
teken- & schilderkunst

info@marionmencke.nl
06-22539607
www.marionmencke.nl

Onderstaand enkele schilderijen van Marion Mencke.

Expositie Janny Hoeksema

De voorgaande expositie op ons kantoor was die van Janny Hoeksema uit Meppen.

Daarvoor exposeerde Tina Luchies uit Emmen.

Expositie van Henriëtte Kuiper

Een van de exposities die op ons notariskantoor was te bezichtigen, was die van Henriëtte Kuiper. De expositie was zeer divers en bestond onder andere uit etsen, litho’s, schilderijen, tekeningen en diverse beelden. Meer informatie kunt u vinden op haar website.

Expositie Ton Trompert

Daarvoor exposeerde Ton Trompert, voormalig huisarts uit Sleen. In een prachtig boekje met zijn schilderijen voorzien van de bijbehorende teksten, samengesteld door broer Aad Trompert, schrijft hij het volgende

“Na mijn studie geneeskunde in Leiden, werd ik verloskundig actief huisarts te Sleen. Naast mijn drukke werkzaamheden als plattelandsdokter kwam ik nauwelijks aan schilderen toe. Fotografie nam toen tijdelijk de plaats in van mijn creatieve passie, maar later ben ik beide kunstuitingen gaan combineren. Ik heb vaak mijn nieuwe dorp Sleen geschilderd als een gedroomde versie van mijn geïdealiseerde geboorteplaats Noordwijkerhout. Landschap schilderen is mijn passie, later gevolgd door portret en dan ook in aquarel”.

Na zijn pensionering besteedt hij veel tijd aan fotograferen en schilderen. Van het dorp Sleen schilderde hij een prachtig vierluik, voor elk jaargetijde een. Een deel van zijn schilderijen is op dit moment te zien in ons kantoor. Daar hangt ook het portret dat hij maakte van notaris Gea Bijlsma.

Expositie Nelly de Waard

Nelly de Waard werkt op een notariskantoor in Jorwert (Friesland). In haar vrije tijd schildert en fotografeert zij graag. Zij heeft diverse schildercursussen gevolgd, is zelfs toegelaten tot kunstacademie Minerva in Groningen, maar is niet met een opleiding aan de academie begonnen. De studie leek niet te combineren met haar werk en gezin. Zij volgt nu losse cursussen aan de Kunstacademie Friesland.

Eerst waren de onderwerpen veelal de natuur, later haar zoon en momenteel vooral de stad. Een grote stad kent veel levendigheid. Je ziet er allerlei mensen en architectuur en felle naast grauwe kleuren. De ene keer spelen kleuren de hoofdrol, de andere keer de compositie en soms allebei.