Regelmatig een nieuwe expositie

Expositie

Expositie Janny Hoeksema

De nieuwste expositie op ons kantoor is die van Janny Hoeksema uit Meppen.

Voorgaande exposities

De vorige expositie die op ons notariskantoor was te bezichtigen, was die van Tina Luchies uit Emmen.

Expositie van Henriëtte Kuiper

Een van de exposities die op ons notariskantoor was te bezichtigen, was die van Henriëtte Kuiper. De expositie was zeer divers en bestond onder andere uit etsen, litho’s, schilderijen, tekeningen en diverse beelden. Meer informatie kunt u vinden op haar website.

Expositie Ton Trompert

Daarvoor exposeerde Ton Trompert, voormalig huisarts uit Sleen. In een prachtig boekje met zijn schilderijen voorzien van de bijbehorende teksten, samengesteld door broer Aad Trompert, schrijft hij het volgende

“Na mijn studie geneeskunde in Leiden, werd ik verloskundig actief huisarts te Sleen. Naast mijn drukke werkzaamheden als plattelandsdokter kwam ik nauwelijks aan schilderen toe. Fotografie nam toen tijdelijk de plaats in van mijn creatieve passie, maar later ben ik beide kunstuitingen gaan combineren. Ik heb vaak mijn nieuwe dorp Sleen geschilderd als een gedroomde versie van mijn geïdealiseerde geboorteplaats Noordwijkerhout. Landschap schilderen is mijn passie, later gevolgd door portret en dan ook in aquarel”.

Na zijn pensionering besteedt hij veel tijd aan fotograferen en schilderen. Van het dorp Sleen schilderde hij een prachtig vierluik, voor elk jaargetijde een. Een deel van zijn schilderijen is op dit moment te zien in ons kantoor. Daar hangt ook het portret dat hij maakte van notaris Gea Bijlsma.

Expositie Nelly de Waard

Nelly de Waard werkt op een notariskantoor in Jorwert (Friesland). In haar vrije tijd schildert en fotografeert zij graag. Zij heeft diverse schildercursussen gevolgd, is zelfs toegelaten tot kunstacademie Minerva in Groningen, maar is niet met een opleiding aan de academie begonnen. De studie leek niet te combineren met haar werk en gezin. Zij volgt nu losse cursussen aan de Kunstacademie Friesland.

Eerst waren de onderwerpen veelal de natuur, later haar zoon en momenteel vooral de stad. Een grote stad kent veel levendigheid. Je ziet er allerlei mensen en architectuur en felle naast grauwe kleuren. De ene keer spelen kleuren de hoofdrol, de andere keer de compositie en soms allebei.